Teknik

06/02/2017

De bästa mobilerna i den lägre prisklassen

Mobiler har på senare tid utvecklats så mycket att de kan jämföras med bärbara datorer, i form av allt från grafikkort, hårddisk till processorer. Alla de här faktorerna som är relaterade till prestanda kostar också därefter. De flesta personer som använder mobiltelefoner använder dem till att kommunicera på något sätt, surfa på webben eller kolla på videoklipp. De här aktiviteterna kräver ingen 7 000 kronors värstingtelefon som Samsung Galaxy S7 eller iPhone 7, utan kan fungera utmärkt med en telefon som kostar under 3 000 kr.

Microsoft

Ett exempel på en mycket prisvärd telefon är Microsoft Lumia 950. Vad som utmärker denna telefon är en hög prestanda, en fantastisk bildskärm, en utmärkt kamera samt många smarta funktioner. När det gäller prestandan har Microsoft Lumia 950 en Snapdragon 808 MSM8992 systemkrets och en processor som innehåller Cortex A57 2 GHz dual core samt Cortex A53 1,5 GHz quad core. Bildskärmen är en 5,2 tums AMOLED display. Vidare har bildskärmen 1440×2560 bildpunkter. Den utmärkta kameran har 20 megapixel bak och 2 fram. Bakkameran har också LED-blixt. Två nackdelar med denna mobiltelefon är att operativsystemet är det något, för telefoner, ovanliga Windows 10:s och ett plastigt chassi.

Klassikern Motorola

Moto G4 Plus är också prisvärd. Vad som utmärker denna telefon är bildskärmen, kameran, operativsystemet och batteritiden. När det gäller bildskärmen får du en 5,5 tum ips med 1920×1080 bildpunkter. Kameran har 16 megapixel bak och 5 megapixel fram. Precis som Microsoft Lumia 950 så finns även här en LED-blixt i bakkameran. Operativsystemet är ren Android, vilket många föredrar, i och med dess stora app-utbud via Google Play. Batteriet håller mycket länge, trots att det inte är särskilt stort. Det håller upp emot nio timmar när du ser du webbvideo med WiFi-anslutning. Två nackdelar med denna mobiltelefon är att den känns plastig och att ljudkvaliteten knappt är godkänd.

Prisvärda Lenovo

Sist men inte minst rekommenderas en prisvärd telefon från det kinesiska teknikföretaget Lenovo. Denna modell heter Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Vad som utmärker denna mobiltelefon är en hög prestanda, ett kraftfullt ljud, många funktioner och en snygg bildskärm. När det gäller prestandan har mobiltelefonen en systemkrets i form av en Snapdragon 650 MSM8956 samt en processor som är Cortex A73 1,8 GHz dual core + Cortex A53 1,4 GHz quad core. Bildskärmen är en 5,5 tums ips med 1920×1080 bildpunkter. Två nackdelar med Xiaomi Redmi Note 3 Pro är dess vikt så väl som storlek och att den inte är svenskanpassad.