Teknik

24/01/2017

Nya gaming laptops från Lenovo

Det kinesiska teknikföretaget Lenovo är kända för att ha kraftfulla och prisvärda datorer. Nu har de har släppt nya gaming laptops: Lenovo Legion Y720 och Lenovo Legion Y520. Anledningen till att den kända Y-serien numera också heter Legion är dedikerat till hela Lenovos växande och passionerade spelcommunity, en så kallad legion.

Olika hårdvara i de nya Legion-modellerna

De två nya modellerna ser något smalare ut än de förgående i Y-serien. De har dessutom bakgrundbelyst tangentbord. Vidare är Lenovo Legion Y720, som är 17 tum, och Lenovo Legion Y520, som är 15 tum, också utrustade med sjunde generationens Intel Core i7 processorer. När det gäller grafiken så har de båda Nvidia-grafik. I 17-tums Lenovo Legion Y720 finns det också den nuvarande GeForce 1060. Vidare har denna modell också en Thunderbolt 3 port, som gör att förbindelsen till tillbehör så väl som externa displayer blir mycket snabbare.

I 17-tums Lenovo Legion Y720 finns även ett inbyggd Dolby Atmos-ljudsystem. Dolby Atmos är ett surroundljudsystem som gör det där lilla extra till ditt spelande, så som ett utmärkt och exakt positionsljud. Detta är den första Windows-laptoppen med ett sådant inbyggt ljudsystem. En annan ny funktion till Lenovo Legion Y720 är den integrerade trådlösa Xbox One mottagaren.

Trots att det är en mycket bra laptop, har dessvärre modellen Lenovo Legion Y520 inte alla de här high-end funktionerna. Denna laptop stödjer endast Nvidia 1050 grafik och detta betyder att den inte kan användas till VR-enheterna HTC Vice så väl som Oculus Rift. Lenovo Legion Y720 har Nvidia 1060 som GPU och fungerar således till de nämnda VR-enheterna. Dock är Nvidia 1060 inte en lika bra GPU som 1070 eller 1080, som många andra PC-tillverkare inkluderar i sina laptops, men fungerar som sagt tillräckligt till VR och högdetaljerade, fullt upplösta spel.