Om mig

Om mig

Detta är en blogg som handlar om teknik och nya prylar som kommer ut. Här kan du exempelvis läsa om ett test av VR-glasögon, de bästa mobilerna i den lägre prisklassen, teknikprylar jag ser fram emot 2017, roliga tillbehör till telefonen och nya gaming laptops från Lenovo. Du kan även bli expert på drönare och hur man använder dessa på bästa sätt.

Jag har alltid var teknikintresserad

Mitt namn är Alexander Olsson och jag är 26 år. Under hela mitt liv har jag varit fascinerad av teknik. Mitt intresse väcktes främst när jag var barn under 1990-talet. Detta årtionde brukar anses som det digitala genombrottets decennium och under denna tidsperiod såg jag bland annat Ericsson och Nokia lansera sina allra första digitala mobiltelefoner så väl som ett ökat användande av persondatorer. Mina föräldrar skaffade vår första dator år 1997. Till en början spelade jag mest spel på datorn, men så småningom kom också internet där man anslöt sig med en sladd till datorn via ett gigantiskt modem. Under detta årtionde spelade jag också tv-spel. Bland mina favoriter fanns Super Mario. Tekniken inspirerade mig så mycket genom åren att jag utbildade mig till civilingenjör i elektroteknik efter gymnasiet. Nu har jag varit examinerad i snart två år och jag har ett jobb som har med teknik att göra.

Teknik tar större och större plats i samhället

Förutom att jag är en teknikfantast är den största anledningen till att denna blogg startades att jag vill förmedla ny teknik till allmänheten. Jag vill nå ut till de stora massorna och beskriva tekniska fenomen på ett så lättöverskådligt sätt som möjligt. Teknik tar större och större plats i samhället. Den har också utvecklats enormt under de senaste åren.

Numera har vi varsin persondator fickorna i form av en smartphone där vi kan göra allt från att se på film, skicka mail till att använda den till vårt dagliga arbete. Internets har sedan många år tillbaka blivit trådlöst och har förändrat våra liv, till exempel sker all jobbsökning via internet nu. Vidare kan numera vi på ett billigt sätt kommunicera med nära och kära som befinner sig på andra sidan jordklotet. Skolorna är också beroende av internet på ett helt annat sätt än förr i tiden, då elever lämnar in sina inlämningsuppgifter digitalt. Nu finns det till och med ett koncept som kalls virtuell verklighet, VR, där användare kliver in i en datagenererad värld för att göra olika ändamål.