Teknik

24/01/2017

Roliga tillbehör till telefonen

Det finns många roliga och smarta tillbehör till din telefon som du kan införskaffa för att förgylla din tillvaro. Exempel på tillbehör kan vara mobilskal, smartklockor och hörlurar.

Mobilskal

Mobilskal finns med en mängd olika motiv. Motiv som är populära just nu är marmor och mosaik. Företagen iDeal of Sweden säljer många olika skal med marmormotiv. Här finns skal med exempelvis grön, svart, brun vit, Carrara Gold Port Laurent-marmor. Hos iDeal of Sweden finns även skal med mosaikmotiv och djurmotiv så som ormskinsliknande struktur.

Mobilskal som är av läder och har plånboksform är också populära. I mobilskal som har plånboksskal kan du exempelvis ha alla dina kort. Numera finns också mobilskal med LED-lampor. De här skalen är perfekta när du ska ta selfies. Exempel på sådana skal är Lumee Cases, som har 42 inbyggda LED-lampor.

Smartklockor

Smartklockor sitter på handleden precis som ett vanligt armbandsur och är mycket lika sådana överlag. De största skillnaderna är att smartklockor kommunicerar med din mobiltelefon eller surfplatta via tekniken Bluetooth. På smartklockor kan man installera flera sorters applikationer som är ämnade till olika ändamål, så som sömnspårning och träning. Vidare kan smartklockor även underlätta i form av att visa inkommande samtal och meddelanden direkt på handleden. Smartklockor tillverkas av olika teknikföretag, till exempel Samsung och Apple. De finns i olika prisklasser.

Hörlurar

Med ett par hörlurar kan du lyssna på musik, radio, ljudböcker och/eller se på en film i lugn och ro. Hörlurar finns i många olika prisklasser, beroende på vilket ljudkvalitet så väl som design du önskar. Brusreduktion är populärt, eftersom det framkallar imponerande ljud. I de flesta av hörlurarna finns mikrofon, vilket också gör att du också kan prata i telefon och/eller ha Skype-konversationer med dem. Vanligtvis koppas hörlurar in till din telefon via ett jack, men det finns numera även en hörlursvariant som kallas Bluetooth-hörlurar. Bluetooth-hörlurar, även kallade trådlösa hörlurar är hörlurar som synkroniseras med din telefon med hjälp av tekniken Bluetooth. Med detta koncept slipper du sladdarna och är en perfekt accessoar till exempel när du tränar.