Teknik

24/01/2017

Teknikprylarna jag ser fram emot 2017

Ett nytt år betyder nya teknikprylar. Jag ser särskilt fram emot några olika teknikprylar som lanseras 2017. De här prylarna kommer som kanske väntat från några av de största teknikföretagen i världen: Samsung, Apple, Microsoft och Google.

Samsung har lämnat i ett patent på en böjbar enhet

I år lanseras Samsung Galaxy S8 och eventuellt Samsung Galaxy Note 8. Under våren 2017 kommer den första av de två att lanseras och detta ger teknikföretaget en chans att ställa saker till rätta från fiaskot med Samsung Galaxy Note 7, där många av dessa enheter exploderade på grund av ett felkonstruerat batteri. När det gäller denna enhet, Samsung Galxy S8, så har Samsung meddelat att denna kommer att inkludera en assistent som är baserad på artificiell intelligens från startupföretaget Viv, som de köpte under 2016.

Vidare har Samsung nyligen lämnat in en patentansökan på en böjbar enhet och detta ger ytterligare spekulationer på vad som kan väntas komma under 2017. Om vi får se en ihop fällbar Samsung smartphone återstår som sagt att se.

Apples iPhone firar tio år

I år, 2017, är det tio år sedan Apple först lanserade sin första iPhone. På grund av detta jubileum och tillfälle kommer Apple troligtvis att designa något alldeles extra när iPhone 8 lanseras. Det ryktas till exempel om att iPhone 8 kommer att skippa hemknappen, ha en helglasdesign och en helt organisk LED display. Vidare förväntas Apple att lansera nya iPads under våren 2017. Analytiker spekulerar att en ny iMac kommer att lanseras i år och detta eftersom det var längesedan Apple uppdaterade sin dator.

Det är på tiden för en ny Surface Pro

Då Microsoft inte lanserade en ny Surface Pro förra året är det rimligt att det kommer ut en ny i år. Detta är rimligt eftersom teknikföretaget har lanserat en ny variant varje år sedan den första lanseringen, förutom förra året. Vidare förväntas också Surface Book, Microsofts första laptop, att uppgraderas. Dessutom kommer en gratisuppdatering till Windows 10 för de som vill använda ett VR headset tillsammans med sin PC.

Googles lanserar nya prylar

Google förväntas att lansera sin egna smartwatch under 2017, tillsammans med en stor mjukvarouppdatering för Android Wear Watches. Dessutom förväntas Google att lansera en ny sorts dator som är baserat på det nya operativsystemet Andromeda OS. Andromeda OS slår samman Android och Chromes operativsystem. Dessutom kommer Google troligtvis också lansera sin första mobiltelefon under 2017.